Danes je bil v Uradnem listu objavljen

JAVNI RAZPIS ZA NALOŽBE V NAKUP NOVE MEHANIZACIJE IN OPREME ZA SEČNJO IN SPRAVILO LESA IZ PRP 2014- 2020 ZA LETO 2016

Predmet javnega razpisa: naložbe v nakup nove mehanizacije in opreme za sečnjo in spravilo lesa.

Rok za oddajo vloge v elektronski sistem je od 14.3.2016 do vključno 15.4.2016 do 24. ure.

 

Zadnji možni rok za vložitev zahtevka za naložbo je 19.2.2019.

Upravičenci:

-        lastniki oziroma zakupniki gozda,

-        pravne osebe in samostojni podjetniki posamezniki, ki imajo registrirano dejavnost pod šifro 02.200- sečnja oziroma 02.400- storitev za gozdarstvo

-        agrarne skupnosti v skladu z ZAgrS

Pogoji:

-        potrebno je predložiti popolno vlogo na razpis z vsemi priloženimi prilogami;

-        dokumentacija in druga dokazila se morajo glasiti na vlagatelja;

-        vlagatelj ne sme biti v osebnem stečaju;

-        naložba ni upravičena do stroška DDV, razen, če vlagatelj priloži potrdilo FURS da nima pravice do odbitka DDV. (v tem primeru je potrebno dati vlogo na FURS!)

-        če je upravičenec fizična oseba razen s.p. mora imeti gozdno posest v lasti ali zakupu, gozdna posest pa ne sme biti manjša od 10 ha. Podatek o velikosti je razviden iz katastra ali ZK.

-        Če je upravičenec pravna oseba ali s.p. mora v koledarskem letu 2015 izkazati najmanj 18.000 EUR prihodkov, kar je razvidno iz priloženih računov za sečnjo in spravilo.

-        Upravičenec kandidira le z enim kosom iste vrste mehanizacije ali opreme.

-        Do podpore ni upravičen upravičenec, kateremu je bila izplačana podpora za nakup iste vrste mehanizacije oziroma opreme iz prepisov 1.2. ali 3. osi PRP za obdobje 2007—2013 v zadnjih sedmih koledarskih letih pred objavo tega razpisa.

Upravičeni stroški:

-        Stroški nakupa mehanizacije ali opreme za sečnjo in spravilo lesa;

-        Splošni stroški.

Višina upravičenih stroškov je določena v razpisni dokumentaciji, na osnovi pravilnika o seznamu kmetijske in gozdarske mehanizacije ter kataloga stroškov kmetijske in gozdarske mehanizacije (uradni list 7/16)

Za stroške je potrebno predložiti eno ponudbo. V primeru, da strošek ni priznan v prilogi 1 razpisne dokumentacije, je potrebno priložiti tri ponudbe. Pri tem je potrebno dokazati, da je bila vsem ponudnikom poslana enaka ponudba.

Obveznosti po naložbi:

-        Podprta naložba se mora uporabljati še najmanj 5 let po izplačilu sredstev;

-        Pri nakupu mehanizacije za sečnjo in spravilo lesa mora posekati oziroma spraviti najmanj 1500 m3 lesa v obdobju 3 let;

-        Pri nakupu mehanizacije za strojno sečnjo mora v RS posekati oziroma spraviti najmanj 2500 m3 letno v treh koledarskih letih po izplačilu sredstev.

-        Za s.p. posameznike in podjetja velja, da morajo pri vrednosti več kot 40.000 EUR podpore ob predložitvi zahtevka zaposliti novega delavca, kar dokaže s pogodbo o delu, število zaposlenih pa je potrebno ohraniti še 3 leta po izplačilu.

Dokazila za poročilo:

-        Kopija odločbe ZGS in obrazca »kontrola sečišč«, če je upravičenec obveznosti opravil v lastnem gozdu;

-        Kopija odločbe ZGS in računov iz katerih mora biti razvidna opravljena količina poseka in spravila, če upravičenec opravlja delo pri drugih lastnikih gozdov. (registrirana dejavnost ali SK)

-        Popis števca delovnih ur. Poročilo je potrebno poslati na AKTRP tri leta po izplačilu sredstev do 31. marca tekočega leta.

Stopnja javne podpore:

-        40% upravičenih stroškov;

-        Najnižji znesek je 1.000 EUR na vlogo;

Popolna vloga: elektronski obrazec + izpisana vloga z vsemi kodami in sestavnimi deli na naslov: Agencija RS za kmetijske trge in razvoj podeželja, Dunajska 160, Ljubljana. Na ovojnici mora biti razviden datum in čas oddaje vloge na javni razpis.

Izbrane bodo vloge, ki dosežejo najmanj 40 točk.  (od 100). Med vlogami se izberejo tiste, ki imajo višje število točk do porabe sredstev.

Priloge k zahtevku:

-        Zahtevek je lahko eden, priloge k zahtevku pa so:

o   Originalni izvodi računov (tudi e- računi);

o   Dokazilo FURS o tem, da upravičenec nima pravice do odbitka DDV, če ga uveljavlja kot upravičen strošek;

o   Dokazilo o plačilu;

o   V primeru naložbe v opremo in mehanizacijo je potrebno priložiti račun ali račun s specifikacijo, iz katerega je razvidna serijska številka, tip stroja ali opreme in nazivna moč;

o   Izjavo proizvajalca nadgradnje, da je le ta skladna s standardi in predpisi o varnosti strojev;

o   Izjava o prejetih sredstvih za isti namen;

o   Pogodba o zaposlitvi delavca.

 

 

 

 

 

Normal 0 21 false false false SL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Navadna tabela"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin-top:0cm; mso-para-margin-right:0cm; mso-para-margin-bottom:8.0pt; mso-para-margin-left:0cm; line-height:107%; mso-pagination:widow-orphan; font-size:11.0pt; font-family:"Calibri","serif"; mso-ascii-font-family:Calibri; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Calibri; mso-hansi-theme-font:minor-latin; mso-fareast-language:EN-US;}

< Nazaj

Projekt sofinancira

EU in 7. program Simwood projekt

Slovenska projektna partnerja