V petek 14.maja smo se poslovili od Rajka Štefaniča, našega sodelavca in prijatelja v Upravnem odboru ZLGS ter odločnega zagovornika pravic zasebnih lastnikov gozdov Slovenije.
Rajko je bil velik človek, z veliko znanji in mnogoterimi aktivnostmi. V letih med 2015 in 2018 je bil predsednik naše Zveze lastnikov gozdov Slovenije. Vodil je več mandatov tudi DLG ob Kolpi in Lahinji, ki šteje prek 300 članov. Bil je tudi eden bolj izpostavljenih na področju gozdarstva in lovstva pri KGZS. Zavedal se je kako pomembni so partnerski odnosi med posameznimi deležniki v gozdarstvu in jih neumorno gradil.
Ob 10 obletnici ZLGS je v družbi predsednika CEPF, EU poslanca in dekana s ponosom posadil javor v upanju, da bogato obrodi. Prerana smrt mu je žal preprečila, da bi dočakal vsaj njegov medonosni sad. Neštetokrat je ponovil besede svoje stanovske kolegice, tudi pokojne ge. Stritarjeve: "Prosi se kruha, pravice pa se zahtevajo!". V naši zvezi nikoli ne bomo pozabili njegovih besed, ki jih je izrekel ob enem strokovnem posvetu: "Občutek imam, da se v Sloveniji številne okrogle mize in strokovni posveti na področju gozdarstva dogajajo s ciljem, da se nič ne bi spremenilo namesto, da se zaključki le-teh aplicirajo v praksi".

RAJKO, NAJ TI BO LAHKA SLOVENSKA ZEMLJA IN NAJ TI ŠUMIJO DOMAČI GOZDOVI.

< Nazaj

Sofinanciranje