Letos bo po Sloveniji kar nekaj brezplačnih tečajev za varno delo v gozdu širom po Sloveniji v organizaciji ZGS. Financirani so iz javnega razpisa MKGP preko ZGS.
Objavljamo termine.
Rekordno število hlodov in kubikov ter lep sončen dan je na dan odprtih vrat 13. licitacije lesa v Slovenj Gradec privabil številne obiskovalce. Tudi na 13. dražbi 2019 se je prodajal najboljši les, ki zraste v slovenskih gozdovih. Letošnja licitacija je spet postregla z rekordi: sodelovalo je 566 lastnikov, ki so ponudili 3706 hlodov in 3725 m3. Iz realiziranih poslov se vidi več kot 15% rast glede na lansko leto. Vse to uvršča Licitacijo vrednejših sortimentov lesa med eno večjih v tem delu Evrope.

ZLGS je imela razstavni prostor na letošnjem 1.sejmu Gozdarske in kmetijske mehanizacije AGRITECH 2019. Naša tajnica Kaja se je trudila posredovati čimveč informacij o naši zvezi obiskovalcem sejma. Na otvoritvi sejma AGRITECH je o njegovi pomembnosti za gozdarstvo in kmetijstvo spregovoril tudi državni sekretar na MKGP  dr. Jože Podgoršek.Zaželel je dober poslovni uspeh razstavljalcem, sejmu pa, da bi postal tradicionalen.

SELLING CONDITIONS 
The bids for the wood are in EUR/m3 netto confirmed with a signature of the bidder.
All wood is offered at the auction place in Slovenj Gradec
For the bids added blank forms should be used.
Every bid could be offered once without any modification
The course of the auction

13. WERTHOLZSUBMISSION IN SLOVENJ GRADEC- SLOWENIEN SUBMISSIONBEDINGUNGEN Waldverein Mislinjska dolina, Waldverband Slowenien und Slowenische Forst Service organisieren 13. Wertholzsubmission in Slovenj Gradec. Es findet in Slovenj Gradec- Zentrum statt. Die Gebote für das Wertholz sind in €/fm netto je Los abzugeben und unterschriftlich von Bieter zu bestätigen. Für die Gebote sind die dem Losverzeichnis beiliegenden Formblätter zu benutzen. Auf jedes Los darf nur ein Gebot abgegeben werden.

PRIPRAVE NA 13. LICITACIJO VREDNEJŠIH SORTIMENTOV LESA

Društvo LG Mislinjske doline in Zveza DLG Slovenije ob pomoči ZGS namerava v letu 2019 izpeljati 13. Licitacijo lesa.

Dovoz hlodovine na prizorišče Ozare v Slovenj Gradcu se prične 3. januarja in zaključi 18 januarja 2019.

22.11. je ZLGS sprejela Ministrica MKGP Dr. Aleksandra Pivec. Na sprejemu so v razgovoru s strani MKGP sodelovali: Državni sekretar dr. Jože Podgoršek, mag. Robert Režonja, g. Jošt Jakša in dr.Gregor Meterc. ZLGS smo zastopali Marjan Hren, Rok Sedminek, Janez Beja, Jože Jeromel in Kaja Plevnik.

Zveza lastnikov gozdov Slovenije je skupaj z Društvom lastnikov gozdov Spodnje Savinjske doline,  Zavodom za gozdove Slovenije KE Celje in podjetjem UNIFOREST organizirala  20. oktobra 2018 1. Sekaško tekmovanje ZLGS za prehodni pokal.

4. Oktobra je potekala v Zagrebu mednarodna konferenca Lastninske pravice v privatnih gozdovih. Imela je močno mednarodno zasedbo. Skozi prezentacije prof.dr.sc.Tatjane Josipovič iz CRO, Dr.sc. Cristian Brawenz iz AT, Dr.cs.Lennart Ackzell iz SWE in rezime Huberta de Schorlemer preds. CEPF so se skrtstalizirale velika razlike znotraj EU pri pojmovanju in pravni zaščiti lastninskih pravic na gozdni posesti. 

27. septembra je potekala konferenca in podpis Kodeksa Obisk v naravi. Med 27 deležniki ga je podpisala tudi ZLGS.

Projekt sofinancira

EU in 7. program Simwood projekt

Slovenska projektna partnerja