Rekordno število hlodov in kubikov ter lep sončen dan je na dan odprtih vrat 13. licitacije lesa v Slovenj Gradec privabil številne obiskovalce. Tudi na 13. dražbi 2019 se je prodajal najboljši les, ki zraste v slovenskih gozdovih. Letošnja licitacija je spet postregla z rekordi: sodelovalo je 566 lastnikov, ki so ponudili 3706 hlodov in 3725 m3. Iz realiziranih poslov se vidi več kot 15% rast glede na lansko leto. Vse to uvršča Licitacijo vrednejših sortimentov lesa med eno večjih v tem delu Evrope.
Tudi letos je dosegel najvišjo ceno po m3 hlod gorskega javorja
Kljub izredni ponudbi smreke na trgu, tudi zaradi številnih ujm, pa je najbolje ocenjeni hlod smreke lep dokaz, da kakovostni smrekovi hlodi tudi z lahkoto dosegajo dobre cene.
DLG Kolpa-Lahinja

DLG Kolpa-Lahinja vedno zna združiti koristno s prijetnim, tako je poleg obiska dneva odprtih vrat 13. licitacije v Slovenj Gradcu, pripravilo še obisk Pahernikove spominske sobe v Radljah. Družina Pahernik in njihovo posestvo je lep primer, kako se izrazito tragična družinska zgodba lahko prelevi v enega najuspešnejših posestev in sklad, ki daje najprestižnejše štipendije najboljšim študentom gozdarstva pri nas. Letos je prestižno štipendijo prejela tudi naša tajnica Kaja Plevnik. Čestitamo!


< Nazaj

Sofinanciranje